Wandel en fiets vanuit drie locaties in Midden-Frankrijk

Domaine Pouzoult | La Maison du Cerf | Les 2 Tulipes

Al zoevend de heuvel af met de wind door je haren! Of geef je kuiten een elektrisch duwtje bij heuvel op. Ontspanning door inspanning: heerlijk fietsen in het groene hart van Frankrijk. Een mooi arrangement waarbij je vanuit drie verschillende locaties de omgeving kunt verkennen, elk met zijn eigen specifieke charme. Liever met de benenwagen? Wij hebben prachtige wandelingen uitgezet waarbij je eindeloos kunt genieten van de stilte en de ruimte om je heen en van de gezonde frisse buitenlucht. Als je dan moe en voldaan weer aankomt bij je verblijf, weet je dat je onderuit kunt zakken en later op de avond alleen maar hoeft aan te schuiven voor een lekkere maaltijd in een bijzonder verblijfplaats.

Lijkt dit je wat? Dit arrangement is gebaseerd op 3x twee nachten bij de onderstaande accommodaties. Op verzoek kun je dit uitbreiden naar 3x drie nachten.

Na ontvangst met welkomstdrankje en diner ga je heerlijk slapen zodat je de volgende ochtend uitgerust aan je tocht kunt beginnen. Je krijgt een lunchpakket mee en aan het einde van de dag zien we je weer verschijnen en schuif je aan voor een heerlijk maal.

De dag daarop vertrek je na het ontbijt naar de volgende accommodatie.

De streek Le Berry is een prachtig gebied met veel natuur en afwisselend landschap. Je verblijft in vier sterren charme accommodaties: bij één locatie in een chambre d’hôtes, bij de andere twee locaties in een gîte.

Gîte ‘Domaine Pouzoult’

Een schilderachtige omgeving in de buurt van de landelijke wandelroute ‘Sur les pas des Maîtres Sonneurs’ en het plaatsje St. Sévère sur Indre.

Domaine Pouzoult

In het boerenland van Le Berry met bos en zonnebloemvelden ligt de chambre d’hôtes. Van daar uit zit je zo in de prachtige wijnvelden van Châteaumeillant. (AOC)

Domaine Pouzoult

De gîte ligt in de Creuse, de streek waar kleine beken, rivieren, watervallen en meren het landschap bepalen. Hier kun je genieten van de schitterende ongerepte natuur.

Domaine Pouzoult

Voorbeeld zoals een arrangement er van dag tot dag uit kan zien

Dag 1: Aankomst Domaine Pouzoult, welkomstdrankje, driegangendiner met wijn en koffie/thee, overnachting

Dag 2: Na het ontbijt en het samenstellen van je lunchpakket, wandelend of fietsend rondom Pouzoult.

Dag 3: Het volgende verblijf is La Maison du Cerf, waar je vanaf 16.00 uur welkom bent. Deze dag kun je zelf je activiteit invullen. Na het ontbijt kun je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan Musée Jour de Fête in St. Sévère sur Indre of je gaat een stad in de omgeving verkennen. Wil je liever wandelen/fietsen naar de volgende accommodatie? Dan brengen we je bagage daar naar toe. Je auto blijft de rest van de week dan bij Domaine Pouzoult staan.

Dag 4: Voor deze dag liggen er weer fraaie routes klaar om te fietsen of te wandelen in de omgeving van La Maison du Cerf.

Dag 5: Na het ontbijt ga je op weg naar Les 2 Tulipes. Onderweg een bezoek brengen aan het prachtige natuurgebied Les Pierres Jaumâtres (met restaurant) behoort tot de mogelijkheden. Maar ook een bezoek aan de gezellige stad Boussac, met z’n winkels en restaurants, is een aanrader. Wandel of fiets je liever naar deze locatie? Dan kan dat en brengen we je bagage ernaar toe.

Dag 6: Je wandelt of fietst nu in de groene, heuvelachtige en waterrijke omgeving van Les 2 Tulipes.

Dag 7: Helaas is het vandaag de dag van vertrek. Na het ontbijt word je uitgezwaaid door de gastheer en gastvrouw.

 

Indien gewenst bestaat de mogelijkheid voor het volgen van een schilderworkshop een kookworkshop of een wijntour! Mogelijkheden hiervoor zijn afhankelijk van beschikbaarheid en dienen vóór uw reservering te worden aangegeven.

Kosten en betalingsvoorwaarden

 

De kosten voor de arrangementen zijn:

  • voor 7 dagen / 6 nachten € 630,00 per persoon
  • voor 10 dagen / 9 nachten € 945,00 per persoon

De 7-daagse reis* is inclusief, 6x overnachting met ontbijt, lunchpakket en driegangendiner.
De 10-daagse reis* is inclusief, 9x overnachting met ontbijt, lunchpakket en driegangendiner.

En natuurlijk voor alle dagen uitgebreide wandel- of fietskaarten en indien gewenst vervoer van bagage naar de accommodaties.

Je reis is definitief geboekt na aanbetaling van 50% van de totale som.

De restbetaling verwachten we uiterlijk 4 weken voor aanvang van de reis.

Bij alle accommodaties is een zgn. minibar aanwezig waar je tegen een kleine vergoeding iets kunt gebruiken. Je hoeft dus niet halverwege de dag naar de supermarkt.

We gaan er vanuit dat je je eigen fietsen meeneemt.

*De algemene voorwaarden voor het arrangement zijn hier te downloaden.